Welkom bij SolarCare

SolarCare is vanaf 2010 actief in de markt van duurzame (zonne) energie en heeft zich gespecialiseerd in de monitoring van de performance van zon-PV systemen en de ontwikkeling van daarvan afgeleide customer care services.

SolarCare biedt complete zon PV monitoring- en beheer-oplossingen voor:

PV systeemleveranciers en installateurs

Groothandels (partnerprogramma’s)

Particuliere (huur)woningen

Scholen

(Agrarische) bedrijven

Gemeenten

Collectieven

Woningcorporaties

SDE+ projecten

Aangezet door de groeiende behoefte bij zowel leveranciers als eigenaren aan informatie over de prestaties van hun zon-PV systemen, heeft SolarCare onder de naam Solar Boulevard™ een unieke "private label" dienst ontwikkeld die op ieder gewenst moment online kan worden geraadpleegd.

Via een speciale SolarCare transponder of xml-interface worden relevante gegevens van de aangesloten zon-PV installatie automatisch verzameld en naar een centrale internet server verzonden. Daar worden alle gegevens door Solar Boulevard™ opgeslagen, geanalyseerd en vergeleken met de gegevens van alle andere aangesloten systemen. De uitkomsten hiervan bieden zowel de leverancier als de eigenaar dagelijks inzicht in de daadwerkelijke opbrengsten en performance van de zon-PV installatie.

Voor (huur)woningen heeft SolarCare een speciale slimme meter uitlezing beschikbaar. Naast inzicht in de opbrengst en status van de PV installatie wordt dan dagelijks online een compleet overzicht gegeven van de totale energiehuishouding (incl. gasverbruik) en de daarmee samenhangende kosten.

Inmiddels zijn er al meer dan 6000 zon PV installaties (met een totaal geïnstalleerd vermogen van meer dan 40 MWp) op het Solar Boulevard™ platform aangesloten en worden dagelijks beoordeeld op hun prestaties. In Nederland en België zijn er inmiddels 75 zon PV systeemleveranciers, installateurs, woningcoöperaties en dienstenaanbieders die gebruik maken van de dienst onder eigen merknaam. Enkele referenties zijn Awizon, CMS, Elektropartners, KiesZon, PV Care, Pre Wonen, Texel Energie.